WhatsApp je hakiralo i preuzelo milijun + korisnika – jeste li bili jedan od njih?

Sažetak: Preko milion korisnika preuzelo je hakiranu verziju WhatsApp-a sa zlonamjernim softverom - i ova vrsta invazije zlonamjernog softvera stalno se događa. Pa, što se dogodilo, zašto - i kako se najbolje zaštititi da ne postanete žrtva??


Nedavno se pojavila vijest da je više od milijun korisnika Androida preuzelo pokvarenu, hakiranu verziju WhatsApp-a, vrijeme je da i korisnici Androida i iOS-a ozbiljnije razmisle o tome što instaliraju na svoje uređaje, te o antivirusu i sigurnosti uopće..

To je daleko od prvog puta da se otmice, zlonamjerni softveri preuzete aplikacije preuzimaju iz App Store-a, a Google Play postaje ponavljajući problem. U srpnju 2017. Google je otkrio da je više od 800 aplikacija zaraženo virusom ‘Xavier’ špijunski softver, prikupljao je osjetljive korisničke podatke - i preuzet je milion puta. Samo mjesec dana kasnije, u kolovozu, isto se dogodilo, ovaj put sa zlonamjernim softverom SonicSpy.

Nepotrebno je reći da budući da zlonamjerni softver postaje sve podmukliji i sofisticiraniji, korisnici pametnih telefona trebaju biti daleko budniji - gledište koje je podijelio Google, koji je nedavno objavio odluku da će ukloniti tisuće aplikacija koje krše njihovu Korisničku politiku podataka. Postavlja se pitanje ...

U ovom članku

Jesu li pametni telefoni sigurni od virusa?

Prosječni korisnik pametnih telefona na svoj telefon pohranjuje mnoštvo vrlo osjetljivih i povjerljivih podataka. To može uključivati ​​zaporke za e-poštu i društvene mreže, podatke o kreditnoj kartici i privatne dokumente. Unatoč tome, mnogi korisnici pametnih telefona ne’ne osjećate potrebu za instaliranjem antivirusnog softvera na svoj uređaj.

To je zbog urbanog mita da su Android i iOS sustavi neprobojni za zlonamjerni softver i ne mogu ih biti hakirani, ljudi misle jedini način na koji njihov telefon’Sigurnost se može ugroziti ako netko fizički dobije pristup njoj.

Apple i sami tvrde da su njihovi proizvodi sigurni od virusa, međutim, to sigurno nije slučaj. Hakeri su osmislili više načina za infiltriranje u operacijske sustave mobilnih telefona i biljni virus koji mogu izvući privatne podatke ili ih u potpunosti uništiti. Osim toga, kada koristite javnu Wi-Fi mrežu, vaš je uređaj posebno ranjiv, što je posebno prikladno za mobilne korisnike koji se često povezuju s javnim mrežama dok su u pokretu..

Postoje brojni primjeri Trojanaca, virusa, crva itd. Dizajnirani posebno za ciljanje iOS-a i Android telefona. Neke od njih su samo neugodne, no neke su zlonamjerne i izuzetno štetne. IOS uređaji koji nisu u pokvari također su osjetljivi na viruse. Najčešći način instaliranja virusa na vaš uređaj je prenošenje neprovjerenih aplikacija iz App Store-a ili Google Play-a.

Na primjer, u srpnju 2014., FireEye, tvrtka za mobilnu zaštitu, otkrila je da se određene iOS aplikacije maskiraju kao originalne aplikacije korištenjem istog identifikatora paketa. Kada su instalirane, te su aplikacije instalirale posebno začarani oblik zlonamjernog softvera, poznat kao WireLurker, koji je krao informacije s bilo kojeg iOS uređaja kojim se zarazi.

Kako antivirusni softver može zaštititi vaš pametni telefon

Antivirusni softver koristi nekoliko metoda za zaštitu vašeg pametnog telefona i sprečavanje nenamjernog instaliranja zlonamjernih virusa. Usluge antivirusne zaštite također vas mogu zaštititi tijekom korištenja javnih Wi-Fi mreža i upozoriti vas kad pokušate posjetiti ne sigurnu web stranicu koja može biti opterećena virusom. Uz to, antivirusni softver može skenirati sve preuzete aplikacije kako bi se osiguralo’re sanitizirano i službeno. Također vam može savjetovati kako konfigurirati postavke privatnosti i sigurnosti kako biste osigurali da su vaše aktivnosti privatne.

Najbolji antivirusni softverski proizvodi za korisnike pametnih telefona

Nažalost, čak i prilikom kupovine / preuzimanja antivirusnog softvera niste’nisam siguran. Apple je nedavno izbrisao nekoliko aplikacija za zaštitu od virusa iz svog App Store-a, jer nisu bile pravilno zaštićene i mogle su uključiti viruse ili neželjeni Adware. Kada ulažete u antivirusni softver to’Najvažnije je odabrati najbolji antivirus za Android i najbolji antivirus za iPhone. Obavezno preuzimajte provjereni softver samo od tvrtki koje su pouzdane i pouzdane. Evo nekoliko tvrtki za računalnu sigurnost koje nude izvrsna rješenja za zaštitu od virusa za iOS i Android:

# 1 Panda

Panda antivirus prodaje se kao budućnost kibernetičke sigurnosti. Smart tehnologija nadgleda svaki pokretani program na vašem uređaju’s sustavima i pregledava svaku datoteku pohranjenu u sustavu. Mobilna sigurnost također može poboljšati vaš telefon’s trajanjem baterije i ukupnim performansama. Premijski plan iznosi 6,99 dolara mjesečno, a uključuje roditeljski sustav zaključavanja i sigurno pregledavanje interneta.

Pročitajte sigurne misli cjelovite recenzije Pande i Ovdje se prijavite s Panda Antivirusom.

# 2 BullGuard

BullGuard nudi inovativnu internetsku sigurnost za korisnike desktop i mobilnih uređaja. Mobilni antivirusni proizvod uključuje potpunu zaštitu od zlonamjernog softvera s protuprovalnom kontrolom, trenutno antivirusno skeniranje i blokator neželjene pošte. Osnovni plan dostupan je besplatno iz Google Play Store-a, a premium plan je dostupan za samo 19,95 funti.

Pročitajte sigurne misli cjelovite recenzije Bullguarda i Ovdje se prijavite s Bullguard Antvirusom.

Don’t Ostavite svoj pametni telefon nezaštićen

Iako tvrde da je suprotno, pametni telefoni i tableti iOS, Android, Windows i BlackBerry nisu sigurni od virusa i zlonamjernog softvera. Brojni su slučajevi virusa koji ciljaju te uređaje i instaliranje odgovarajućeg softvera za zaštitu od virusa od ključne važnosti. Za razliku od računala koja imaju standardnu ​​zaštitu od virusa kao što je Windows Defender, mobilni uređaji uglavnom nemaju ugrađeni antivirusni softver. Toplo preporučujemo gore spomenute antivirusne usluge kako biste izbjegli bilo kakav slučaj da se hakiraju putem mobilnih aplikacija.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me