Što je krađa kripto-valute i kako funkcionira kripto-krađa

Uz obećanje o potencijalnoj dobiti i anonimnim transakcijama, kripto valuta je jedan od najpopularnijih načina investiranja novca ovih dana. Hlapljivo tržište sa svojim brzim i fragmentiranim karakteristikama namamilo je ljude usprkos ogromnim padima vrijednosti. Razlog financijskog interesa za svijet kriptovalute je zapanjujući povrat ulaganja što je ovaj financijski sektor učinio metom za cyber kriminalce koji su prepoznali potencijal krađe kriptovaluta.


U 2017. godini bitcoin se povećao za oko 1.500% dok je Ethereum pucao preko 10.000%. Ove godine vrijednost Bitcoina porasla je na preko 13 000 USD što je primamljivo za one pojedince koji žele financijsku slobodu i žele izbjeći vladinu kontrolu.

S preko 36 milijuna kripto novčanika do sada stvorenih, zlonamjerni cyber kriminalci neprestano su u potrazi za digitalnim novčićima zbog činjenice da su njihovi napadi često neizdrživi i anonimni.

Mike McLellan, viši istraživač sigurnosti u jedinici za borbu protiv prijetnji SecureWorks,

“Zločinci se ponašaju kao posao. Imat će poslovni model za zarađivanje što više novca uz što je moguće manje rizika - a rudarstvo kriptovaluta predstavlja dobar povrat ulaganja i način rizika s niskim rizikom.”

Kako djeluje krađa kriptovaluta? Digitalnu valutu možete dohvatiti ili kupnjom ili miniranjem, ai cyber hakeri tamo’Ne treba puno razmišljati o tome što više vole ovu zadnju opciju.

Ugroženoj stranci ostavlja uređaj sa ubrizgavanjem zlonamjernog softvera i može se nastaviti kroz dulje vrijeme.

Ryan Olson, direktor obavještajne službe jedinice 42, Palo Alto Networks, pojašnjava,

“Uz ransomware infekciju mogli biste se itekako isplatiti, ali ako zarazite računalo u Africi, malo je vjerojatno da ćete od toga zapravo dobiti isplatu. U dijelovima svijeta u kojima ljudi imaju manju vjerojatnost da će platiti otkupninu, možda ste ih ignorirali iako su zreli za infekciju.

Ali s rudarstvom kriptovaluta to je potpuno egalitarno: različiti sustavi djeluju različito u načinu miniranja kripto valute, ali oni to mogu, tako da su svi jednaki ciljevi. To je važan element zašto vidimo ovaj prijelaz.”

Pa dok početni profit nije’Nisu velike kao one koje potječu od ransomwarea, postojalo je slučajeva da su zarađeni milijuni dolara. Zlonamjerni softver koji se infiltrira na uređaje prilično je jednostavan i može se pojaviti u različitim oblicima, poput preuzimanja softvera, phishing kampanje, malverziranja ili ugroženih web stranica. Čim oni’ponovno, cilj igre je ostati tamo bez otkrivanja.

"Igra s brojevima: zaraziti što više računala i zatim ih zaraziti. Možda mislite da samo cijelo to vrijeme napravite 100 posto i to čini puno napadača, jer misle da će na taj način zaraditi najviše novca ", rekao je Olson.

"Ali ako koristite 100 posto CPU-a, vjerojatnije je da će korisnik primijetiti da je spor i donijeti odluke zbog kojih ćete izgubiti rudarski uređaj. Izvanredni napadači trebaju zaraditi najviše novca - oni moraju razmišljati o tome koliko najviše zarađuju. "

Oblici krađe kripto valute

Zlonamjerno kriptominiranje

Cyber-kriminalci obično koriste naprednu tehniku ​​i razne ranjivosti koje se nalaze u vašim uređajima koji im otvaraju vrata za umetanje zlonamjernog i teško otkrivajućeg rudnog zlonamjernog softvera u vaše računalo, pa čak i mobilne uređaje. Pa, kako možete znati je li vaš stroj ugrožen?

“Iskopavanje i otvaranje kriptovaluta povezani su s izrazito velikom aktivnošću procesora koja ima primjetne nuspojave poput smanjene performanse svog uređaja, pregrijavanja, povećane aktivnosti ventilatora što povećava buku ventilatora.

Na Android uređajima računsko opterećenje čak može dovesti do toga “nadutost” u nekim slučajevima i fizičko oštećenje ili uništenje uređaja.

Slični problemi mogu biti uzrokovani raznim problemima u hardveru ili softveru, međutim, u slučaju kriptojagera, oni postaju očigledni nakon što žrtva pristupi određenoj web stranici - vjerojatno onoj koja uključuje JavaScript kod za rudarsko kriptovalute.”

povrede

Izlučivanje izvora u kojima se nalazi sav novac cilj je broja jedan za bilo kojeg cyber-kriminalaca. U prošlosti je to značilo ciljanje samih banaka, ali sada hakeri ostvaruju razmjenu kriptovaluta, pružatelje digitalnih novčanika i tržišta kripto-rudarenja kao cilj da bi stekli veće iznose. To se točno dogodilo nedavno u Japanu, a hakeri su zaradili 530 milijuna dolara od korisnika.

“Hakanje na Coinchecku, koji se na svojoj web stranici naplaćuje kao vodeća razmjena bitkoina i kriptovaluta u Aziji, otkrilo se tijekom vikenda. Ako se potvrdi, očekuje se da će se svrstati u najveću takvu krađu koja je zabilježena, pomračujući procijenjenih 400 milijuna dolara bitcoina ukradenog iz Mt Goxa 2014. godine.

Coincheck je rekao da su hakeri ukrali klijentima depozite NEM-a, manje poznate digitalne valute.”

SEO otrovanja

Kad čujete pojam SEO, možda se sjetite pametne marketinške vještine, ali optimizacija za tražilice sada je nazvana novom neželjenom poštu. Cyber ​​kriminalci koriste SEO alate kako bi zlonamjerna web mjesta izgledala pouzdanija i blizu vrha rezultata pretraživanja. Na ovaj način se sumnjivi korisnici namamljuju za preuzimanje zlonamjernog softvera ili čak objavljivanje podataka na web mjestu za krađu podataka.

“Korisnici koji pregledavaju stranice hostirane na kompromitiranim poslužiteljima pokreću višestepenu infekciju zlonamjernim softverom. Isto preusmjeravanje i infrastruktura zabilježeni su i u drugim napadima; na primjer, lažne antivirusne i tehnološke prevare u kojima korisnici traže da nazovu telefonski broj.

Konačno, ciljevi se preusmjeravaju na web mjesto na kojem se nalazi zlonamjerni Wordov dokument. Dokument sadrži zlonamjerne makronaredbe koje se izvršavaju kada korisnici preuzmu i kliknu Omogući sadržaj.”

Krađa identiteta

Laganim mijenjanjem imena poznate tvrtke, hakeri mogu navesti korisnike da poduzmu neku vrstu akcije koja će ih smatrati ranjivim i izloženim. Koristeći platforme kao što je LinkedIn, kriminalci otkrivaju imena i položaje bogatih profesionalaca i kreiraju prilagođene napade u pokušaju pristupa njihovim sredstvima pomoću Binancea, kao i jedne od najvećih razmjena kriptovaluta..

„Ono što će biti zanimljivo je vidjeti u kojem trenutku kriminalci više neće biti ekonomski korisni za korištenje kriptovaluta kao način zaradbe. Mnogo ovisi o tome kako tržište djeluje i hoće li mjehurić puhati - možda će to uzrokovati pad “, rekao je McLellan. "Ali za sada to postaje normalno."

Mobilne aplikacije

Svi smo krivi za preuzimanje aplikacija na naše telefone bez detaljnog čitanja propisa o privatnosti. Od sadnje različitih aplikacija do uključivanja kripto-rudarskih kodova do stvaranja lažnih aplikacija za Bitcoin novčanik i njihovog prijenosa na Google Play. To se dogodilo prije samo nekoliko godina,

“Umjesto da osiguraju Bitcoin adresu krajnjem korisniku, novčanici su sifrirali svu kriptovalutu koju je novčanik primio na Bitcoin adresu napadača. Prema istraživanju Lookout-a, tri lažne aplikacije za Bitcoin novčanik zajedno su imale otprilike 20.000 preuzimanja prije nego što ih je Google uklonio.

Tri lažne aplikacije za novčanik dio su mobilne porodice zlonamjernog softvera koji je Lookout nazvao PickBitPocket. Nije jasno koliko je bitcoina ukradeno lažnim novčanikom, iako je Hebeisen rekao kako Lookout može potvrditi da je napadač bio uspješan u vraćanju nekih Bitcoina na svoj račun.”

Kao što vidite, zlonamjerni softver za rudarstvo kriptovaluta prijetnja je koja je živa i zdrava, pa je najbolji način da se zaštitite i ostanete vrhunski stvari znati kako izbjeći zlonamjerni softver općenito. Najbolji način zaštite vašeg digitalnog novčanika je ulaganjem u pouzdan antivirusni program. Nastavite čitati da biste saznali više o najboljem antivirusnom softveru koji je trenutno dostupan na tržištu.

Antivirus može zaštititi vaš kripto novčanik

Imati pouzdan i snažan antivirus instaliran na vašem računalu izvrstan je način da se zaštitite od mnogih oblika Cryptothefte. Da biste saznali više o tome koji je antivirusni softver najbolji za vaše potrebe (i vaš novčanik), pogledajte naš detaljni vodič o odabiru najboljeg antivirusa za kripto valute ovdje.

Preporučujemo McAfee kao vrhunski antivirus za zaštitu kripto novčanika od napada i hakovanja.

Zaključak

Želite zaštititi svoju kriptovalutu je razumljivo, osobito uz rastući trend hakera koji ciljaju ljude sa zlonamjernim softverom. Najbolji način da ostanete pri vrhu je ulaganje u pouzdan antivirusni softver koji će vas cijelo vrijeme zaštititi.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me