Pazite na aplikacije za krađu lozinke na vašem Android telefonu

Za sve vam je danas potrebna lozinka. Od Facebooka do Instagrama, Twittera do vašeg e-maila, tko može držati korak? I neka’ne zaboravite mobilno bankarstvo. Postoji samo toliko lozinki koje se moramo sjetiti, a to znači da i mi’dobivate laziranje u njihovom stvaranju.


Kratke, jednostavne za pamćenje zaporke, čine vas lakom meta za kriminalce. Čak i oni koji koriste složene lozinke riskiraju da postanu žrtve Androidovih aplikacija koje kradu podatke za napad na vaš telefon.

Preuzimanje jedne od ovih Androidovih aplikacija koja ima zlonamjerni softver jednako je jednostavna kao i preuzimanje lažne aplikacije iz Google Store-a. Dobra vijest je da oni’vjerovatno neće ukrasti vašu Facebook lozinku kako biste promijenili ažuriranje svog statusa. Loše vijesti? Oni’krađu podataka za prijavu za platne kartice, bankarske aplikacije, e-novčanike i putovnice.

Stvar je u tome što je vaš telefon prepun osjetljivih podataka što ga čini savršenom metom za cyber-kriminala. Rješenje je pronaći antivirus koji će zaštititi i vaš telefon i osobne podatke, a da to uopće ne primijetite’je li tamo. Trenutno pročitajte naš popis triju najboljih telefonskih antivirusnih programa koji su trenutno dostupni.

Kako Android aplikacije kradu podatke s vašeg telefona?

Jedina stvar koju kupci Androida apsolutno vole u svojim pametnim telefonima je svestranost njihovih uređaja. Od promjene telefona’potražite brisanje starih tema i dodavanje novih, na milijune opcija aplikacija iz Google Store-a. Mogućnosti su beskrajne. Ali kao što su vaše mogućnosti neograničene, tako su i mogućnosti cyber hakiranja.

Stope zlonamjernog softvera u porastu su posljednjih deset godina, a najveća narušavanja sigurnosti najčešće su prisutna u Sjevernoj i Južnoj Americi. Na primjer, u lipnju 2018. otkriveno je da je grupa cyber-kriminalaca uvukla aplikacije u Google Play Store. Te su aplikacije bile prepune trojanskog zlonamjernog softvera.

Zlonamjerni softver zvan Anubis stvoren je za krađu različitih detalja o zaporkama za bankarske aplikacije, platne kartice i e-novčanike. Dogodilo se da je Anubis sigurno skriven daleko od sigurnosnih kontrola i postaje aktivan tek kada je vaša aplikacija instalirana.

Hakeri koji stoje iza zlonamjernog softvera redovito će ažurirati i mijenjati kod Anubisa tako da ga Google Play ne može otkriti’sigurnost. Jednom kada Anubis uživa u vašem telefonu, tražit će vas od prava na pristup putem aplikacije koja se zove “Google Protect”. Kreatori ovog zlonamjernog softvera za Android nadaju se da ćete vidjeti riječ Google i samo pretpostaviti’autentična. Pametan, točno?

Zato što ti’ako im je dodijeljeno dopuštenje za obavljanje blogova blogova, oni mogu vidjeti zapis kad god upotrebljavate web mjesto za plaćanje ili bankarsku uslugu, jednostavnim snimanjem zaslona zaslona..

Aplikacije zlonamjernog softvera u porastu su i često se nalaze u Android uređajima, a čak 300 novih inačica pojavljuje se na tržištu mjesečno, a čak 87% svih Android pametnih telefona cilja se na najmanje jednu kritičnu prijetnju od zlonamjernog softvera. Odgovor na rješenje problema nalazi se u uglednom mobilnom antivirusnom programu zaštite.

Različite vrste mobilnog zlonamjernog softvera

Bankarstvo zlonamjernog softvera

Kako je sve postalo mobilno, tako je postalo i vaše bankarstvo. Ti Trojanci infiltriraju se u vaš uređaj i skupljaju bankovne podatke i podatke o zaporkama.

Mobilni Ransomware

Ako ukradete korisničke podatke, poput fotografija, videozapisa i dokumenata, vaši se podaci šifriraju i tada se traži otkupnina kako biste ih mogli vratiti. Ako odbijete svoje podatke se obično zaključavaju ili brišu.

Mobile Spyware

Spyware prati vašu mobilnu aktivnost i obično prolazi neopaženo, prikupljajući podatke, prateći svoju lokaciju i lozinke. Vjerojatno ste pobijedili’čak i ne znam da je tamo sve dok se performanse vašeg telefona ne pogoršavaju.

MMS zlonamjerni softver

Slanje zlonamjernog softvera putem teksta još je jedan način stvaranja pukotina na telefonu. Čak i ako ne’Ako ne otvorite tekst, i dalje bi mogao ući u vaš telefon i dajući pristup vašim podacima onima koji ga hakiraju.

Mobilni adware

Ovo je zlonamjerni softver koji se u svom skoku pojavljivao od svojih početaka. Nešto što je nekad samo neugodno, cyber kriminalci otišli su korak dalje i stvorili nešto zvano “zlonamjernom oglašavanju”. To inficira vaš telefon i prisiljava ga da preuzme određeni oglasni softver, kao i omogućava napadačima da se domognu vaših osobnih podataka.

SMS Trojanci

Telefonski hakeri stvaraju financijski kaos tako što korisnicima šalju tekstualne poruke i podižu račune za telefon.

Kako znati je li vaš telefon ciljan od zlonamjernih programa

Nekoliko je opasnih znakova na kojima možete odavati sumnjive aktivnosti na vašem telefonu, uključujući:

 • Nasumični skočni oglasi
 • Spor uređaj
 • Vaše se aplikacije neprestano zatvaraju
 • Zlonamjerni lažni skočni prozori
 • Neželjene instalacije aplikacija
 • Ispunjena vam je baterija
 • Nasumični troškovi na vašem telefonskom računu
 • Neobjašnjivo korištenje podataka

Kako zaštititi svoj telefon od Androidovih aplikacija koje imaju zlonamjerni softver

Obavezno poduzmite sve potrebne mjere opreza kako biste zaštitili svoj mobilni telefon od bilo koje Android aplikacije koja vam krade podatke. Da biste to učinili trebali biste:

Držite kartice na svojoj e-pošti

Mnogi hakeri i dalje vole slati zlonamjerne privitke putem e-pošte kako bi se infiltrirali u vaš telefon ili tablet. Ako vidite sumnjivu vezu, poruku ili e-poštu, ne klikajte na nju jer bi vas to moglo uputiti na web lokacije koje ispunjavaju zlonamjernim softverom ili vas izložiti krađi.

Koristite sigurnu Wi-Fi vezu

Ovaj će se potez osigurati da ste se osigurali da treće strane čuvaju na svom uređaju i čuvaju kartice na svojim internetskim aktivnostima tijekom upotrebe telefona. Umjesto toga, uvijek koristite oprez pri korištenju vlastitih mobilnih podataka. Treba napomenuti da se to ne’Ne znači da će vas zaštititi kad posjetite web lokacije zaražene zlonamjernim softverom.

Don’t root ili jailbreak mobilni uređaj

Čuvanje telefona’s izvornim postavkama čuvat će vaš telefon sigurnijim jer steknu stalnom nadogradnjom sigurnosnog sustava. Ako odaberete root ili jailbreak, značit ćete vam’ponovo izlažite telefon trećim aplikacijama, uključujući Androidove aplikacije koje imaju zlonamjerni softver.

Budite dosljedni

Uvijek se oslonite na aplikacije za koje znate da su iz pouzdanih izvora. Aplikacije treće strane uzgajaju se zlonamjernim softverom koji može zaraziti i narušiti vašu sigurnost podataka.

Uložite u antivirusnu zaštitu

Još jednom upotrijebite samo softver za zaštitu od virusa Android iz zakonitih izvora. Besplatne aplikacije treće strane mogu se i obično maskirati tako da pomažu vašem telefonu u održavanju sigurnosnih mjera kada stvarno prijetnje dolaze iz tog točnog izvora. Nakon što instalirate siguran antivirusni program, pokrenite ga redovito tako da i vi’provjerite je li vaš uređaj čist.

Zašto vam treba antivirus za telefon

Mnogi od vas mogu tvrditi da većina Android telefona i iPhone uređaja već ima ugrađenu sigurnost, a to je dijelom točno.

Iako pametni telefoni imaju prilično dobru mobilnu zaštitu kada je u pitanju sigurnost, problem je što oni često počinju raditi kada to rade’je prekasno. Ali jednom kad je vaš telefon već zaražen zlonamjernim softverom, to može biti prekasno. Vaše lozinke su nestale, objavljeni su vaši financijski podaci i vaša privatnost je narušena.

Savršeni antivirus za vaš telefon moći će:

 • Zaštitite svoje lozinke
 • Pronađite i uništite zlonamjerni softver kao i druge prijetnje
 • Osigurajte svoje online bankarstvo i kupovinu
 • Izgradite snažni vatrozid kako bi spriječili hakere
 • Neka vaša mapa pristigle pošte ostane neželjena
 • Automatski ažurirajte svoj softver
 • Trajno uništite sve osjetljive podatke

Tri najbolja antivirusna programa za vaš telefon

# 1 Kaspersky Mobile Antivirus

Ovo je trenutno naš omiljeni mobilni antivirusni program. Kaspersky ima reputaciju jednog od najboljih za sigurnost i zaštitu. Postoji besplatna verzija i plaćena verzija njihove aplikacije, a dok besplatna verzija sadrži impresivnu količinu značajki, plaćena inačica će ići nekoliko koraka dalje u osiguravanju vaše zaštite.

U 2017. godini Kaspersky je imao impresivnu stopu otkrivanja zlonamjernog softvera od 99,9%, a također će spriječiti da se infekcije događaju tako da blokiraju bilo kakve zlonamjerne web lokacije ili veze koje vam budu na putu.

Premium zaštita Android uključuje:

 • Stroge tehnologije zaštite
 • Podržava upravljanje sigurnošću Android Wear
 • Zaštita podataka za izgubljene ili ukradene uređaje
 • Jednostavno za korištenje sučelje
 • Automatsko skeniranje zlonamjernog softvera
 • Filtriranje poziva i teksta
 • Zaštita od krađe identiteta
 • Ručno skeniranje
 • Sakriva pozive i tekstove
 • Zaključava ključne aplikacije

Ovdje možete dobiti Kaspersky Mobile Antivirus, a cjelovit pregled proizvoda pročitajte ovdje.

# 2 Norton Antivirus

Osvaja nagrade AV test za najbolju sigurnost Androida i uređivanje’ izbor za PCMag, Norton antivirus čini fantastičan posao zaštite vašeg telefona. Nudeći zaštitu i za iOS i Android uređaje, možete biti sigurni da je vaš telefon zaštićen jer su mogli otkriti 100% svih Android zlonamjernih softvera kada su testirali AV.

Postoje korisni alati za maksimiziranje sigurnosti, uključujući mogućnost zaključavanja telefona SMS-om ili čak daljinskog zaključavanja telefona ako je ukraden ili izgubljen. Jedna od najboljih značajki koje Norton nudi je njihovo besplatno 30-dnevno probno razdoblje.

Norton Security and Antivirus podrazumijeva:

 • Zaključavanje sim kartice
 • Proaktivna zaštita od zlonamjernog softvera
 • Zaštita od krađe
 • Udaljena lokacija označava vaš Android na karti
 • Web zaštita protiv krađe identiteta
 • Sigurno pregledavanje
 • Savjetnik za zaštitu privatnosti
 • Savjetnik za adverzivne aplikacije
 • Savjetnik za zaštitu privatnosti
 • Izvještaj kartice
 • Sigurno pregledavanje

Ovdje možete dobiti Norton Mobile Antivirus, a ovdje pogledajte detaljni pregled.

# 3 AVG

Ovo je još jedna mogućnost mobilne sigurnosti koja vas neće iznevjeriti u zaštiti svojih najosobnijih podataka. Kupio Avast još 2016. godine, mogli biste primijetiti da AVG ima vrlo slične značajke kao Avast antivirusna aplikacija. Iako postoji nekoliko razlika, poput značajke praćenja protiv krađe putem Google karata.

Možete ih testirati i provjerite odgovara li vašim sigurnosnim potrebama njihovim 14-dnevnim besplatnim probnim vremenom. Naša omiljena značajka? Theftie - krađa selfija za sve koji pokušavaju otključati vaš telefon.

AVG Antivirus podrazumijeva:

 • Ubija zadatke i procese usporava telefon
 • Čisti nepotrebne datoteke kako bi oslobodio prostor za pohranu
 • Skeniranje web stranica na utvrđivanje štetnih prijetnji
 • Wifi skener
 • Skenira aplikacije, igre i datoteke za zlonamjerni sadržaj
 • Locira vaš ukradeni telefon putem Google karata
 • Zaključavanje telefona
 • Čini se da vaš telefon zvuči sirena
 • Theftie - e-poštom šalje vam fotografije ljudi koji pokušavaju otključati vaš telefon

Ovdje možete dobiti AVG Antivirus, a cjelovit pregled ovdje.

Donja linija

Zaštita telefona’sigurnost je najvažnija, posebno u današnjem vremenu’socijalna klima u kojoj se puno naših podataka pohranjuje na mobilnim uređajima. Od poslovnih i osobnih podataka do socijalnih i financijskih detalja, mnogo se toga može sačuvati.

Ne bi’samo dopustite provalniku da uđe u vaš dom i uzme ono što želi. Poduzimate potrebne mjere opreza da biste zaštitili svoj dom. Isto vrijedi i za vaš Android i iPhone. Aplikacije zlonamjernog softvera su stvarne i opasne. Svakako se zaštitite od ovih zlonamjernih prijetnji.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me