Najbolja antivirusna aplikacija za Android 2020

Morate koristiti antivirus za svoj Android uređaj. Zašto? Jednostavno rečeno, Android je operativni sustav izbora u svijetu. To znači da je ujedno i najveći cilj hakera i trećih strana koje pokušavaju ući u vaš uređaj, kao i zlonamjernog softvera koji se šalje oko vas radi infiltriranja na vaš pametni telefon ili tablet.


U ovom članku

Za razliku od Appleovih korisnika koji mogu preuzimati aplikacije samo sa službenog iOS App Store-a, Android će vam omogućiti prilično preuzimanje aplikacija s bilo koje platforme, a vrata će biti otvorena za neslužbene aplikacije koje vjerojatno puze sa zlonamjernim softverom i špijunskim softverom. Službena Google Play trgovina također ima jednostavniji postupak odobravanja, što znači da se opasne aplikacije mogu uvući i čak i kada ih se otkrije i ukloni imaju tendenciju povratka..

Protuvirusna aplikacija pomoći će vašem pametnom telefonu ili sigurnom i bez zlonamjernog softvera i drugih opasnih prijetnji koje ciljaju vaš Android uređaj.

Najbolji antivirus za Android

Prošli smo kroz gomilu aplikacija koje bi mogle biti samo alat koji vam je potreban da biste zaštitili svoj Android uređaj.

Ovdje na gornja tri izbora za najbolju antivirusnu aplikaciju za Android.

# 1. McAfee

Dobitnik mnogih nagrada od kad je pušten na tržište, McAfee je jedno ime koje vjerojatno već znate kada je u pitanju antivirusni program. Ova aplikacija dolazi u besplatnoj i plaćenoj verziji i neće razočarati, a u najnovijim testovima AV-TEST-a besplatna verzija iznosi čak 100%..

Sama aplikacija nevjerojatno je jednostavna za korištenje i navigaciju te neće usporiti vaš mobitel ili utjecati na trajanje baterije, što je jedan od najvećih problema kada je u pitanju antivirusni softver za Android. Unutar aplikacije naći ćete popis prečaca koji uključuju: Sigurnosno skeniranje, Zaštita aplikacija, Poziv & SMS filtar, sigurnosna kopija, vraćanje & Obrišite, zaključajte uređaj i web zaštitu. Aplikacija McAfee zaštićena je lozinkom koju možete postaviti, a možete odabrati i tako da aplikaciju ne možete izbrisati ako unesete lozinku.

Na vašem Android uređaju možete pokrenuti skeniranje koje će tražiti zlonamjerni softver koji uključuje sve instalirane aplikacije, privitke, datoteke i kôd iz tekstualnih poruka. Još jedna zadivljujuća značajka unutar ove antivirusne aplikacije je zaštita aplikacija. Ovdje će McAfee pretražiti vaše aplikacije kako bi pronašao koji od njih imaju pristup vašim najsitnijim podacima. Uz to, pratit će koje aplikacije želite preuzeti, upozoravajući vas prije vremena u slučaju sumnjivih problema s privatnošću.

Ako izgubite telefon ili se bojite da ga je mogao ukrasti, postoji udaljena lokacija kao i protuprovalna funkcija kojoj možete pristupiti s vašeg računa na web stranici McAfee ili putem SMS-a s drugog telefona. Od tamo možete točno vidjeti gdje se vaš uređaj nalazi, kao i mogućnost isključenja alarma. U toj je situaciji sjajno zaključati svoj uređaj i moći mu poslati poruku, osjećajući svoju prisutnost.

Konačno, ako mislite da nema šanse za povratak telefona ili tableta, možete očistiti kontakte, zapisnike poziva, fotografije, poruke, videozapise i svoju SD karticu.

Evo još nekoliko razloga zbog kojih je McAfee najbolja Android antivirusna aplikacija:

 • Sigurnost zaključavanja uređaja
 • Kradljivac kamera (fotografira lopova)
 • Anti-spyware
 • Daljinski briše podatke
 • Usluga lokacije karte
 • Alarm
 • Zaštita od krađe za deinstalaciju
 • Zaštitite svoju internetsku privatnost pod nesigurnom mrežom
 • Blokira pristup rizičnim web mjestima
 • Sigurno zaključava aplikacije s osjetljivim sadržajem
 • Telefonska podrška
 • Prijenos medija
 • Bez reklama
 • Kontrolira koje aplikacije gosti mogu vidjeti na vašem uređaju

Ako želite znati više, pročitajte našu recenziju ovdje.

# 2 AVG

Nema ništa zbunjujuće u korištenju ove antivirusne aplikacije Android. Započet ćete čim preuzmete aplikaciju iz Google Play Store-a i stvorite račun sa svojim računom e-pošte. Sučelje je jednostavno i čisto s početnim zaslonom podijeljenim u četiri gumba za koja možete odabrati, Zaštita, Izvedba, Protuprovalna i Privatnost, kao i zadnji put kad ste pokrenuli skeniranje..

Bilo koji od spomenutih gumba otvorit će podizbornik i omogućiti vam razne mogućnosti kao što su zaštita privatnosti, zamjena SIM kartice, zamka kamere kao i ‘zaštitite drugi uređaj’, koji će vas povezati s AVG Zen, besplatnom Androidovom aplikacijom koja omogućuje daljinsko skeniranje drugih Android uređaja.

Unutar aplikacije imate blokator poziva i poruka koji vam omogućuje dodavanje brojeva na popisu pouzdanog i blokiranog, kao i mogućnost slanja automatiziranih poruka kad primate pozive s određenih brojeva.

Tu je i AVG’s PrivacyFix za društvene platforme koji će vam dati detaljni pregled rada vaših postavki privatnosti na platformama poput Twittera i Facebooka. Ovo je jedinstveno za AVG koji druge aplikacije ne nude.

Evo značajki koje AVG čine jednom od najboljih antivirusnih aplikacija za Android:

 • Tražilica protiv krađe telefona
 • Zaključavanje aplikacije
 • Zamka za kamere
 • Jednostavno korištenje sučelja
 • Mjesečni plan
 • Dvostruki motor antivirus za uklanjanje zlonamjernog sadržaja
 • Značajke za povećanje performansi
 • Foto-trezor
 • Nadzorni agent

Nešto što nismo’ne sviđa vam se AVG Antivirus Pro:

 • Mnogobrojne su značajke razdvojene u zasebne aplikacije

Ako želite znati više, pročitajte našu recenziju ovdje.

# 3 Avast

Dolazeći na broju tri imamo aplikaciju Avast Mobile Security za vaš Android uređaj. Ovo je jedna od najboljih antivirusnih aplikacija za Android, koja nudi mnogo sjajnih značajki, a za kraj, ona je besplatna. Ti se ljudi bacaju na tvrda dvorišta kako bi povećali opću sigurnost vašeg mobilnog ili tableta. Za razliku od nekih svojih konkurenata, ova aplikacija neće usporiti vaš uređaj.

Problemi u prošlosti u uklanjanju zlonamjernog softvera odgurnuli su Avast da napravi neke velike promjene na svojoj aplikaciji za mobilne telefone. Sada je skeniranje zlonamjernog softvera ispred i u sredini unutar aplikacije, a prvo što ćete vidjeti na vrhu zaslona dok ga otvorite bit će veliko zeleno dugme na kojem piše “SKENIRATI”. Sami skeniranje može biti malo sporiji od ostalih dviju antivirusnih aplikacija koje smo spomenuli, pa im je potrebno 45 sekundi do minute da dovršite skeniranje.

Izvrsna stvar ove aplikacije je da uvijek možete zakazati vrijeme skeniranja, što znači da možete postaviti da radi u 15:00 kad’ponovno zaspi. Baš kao što je McAfee, ako vjerujete da ste izgubili ili vam je ukraden uređaj, uvijek možete aktivirati značajku uređaja za lociranje, zaključavanje i brisanje s uključenom sirenom.

Dodatna značajka u odnosu na protuprovalnu zaštitu je mogućnost prosljeđivanja svih poziva upućenih na vaš uređaj na drugi broj, kao i tekstova koji se također šalju na novi broj.

Evo značajki koje čine Avast jednom od najboljih antivirusnih aplikacija za Android:

 • Blokiraj pozive
 • Dozvole aplikacija
 • Protiv krađe
 • firewall
 • Avast izravna podrška
 • SecureLine VPN
 • WiFi Finder
 • Osigurajte fotografije kôdom s PIN-om ili otiskom prsta
 • Provjerite WiFi sigurnost

Postoje i neke stvari koje nam se u Avastu nisu svidjele:

 • Duži postupak postavljanja
 • Oglasi u besplatnoj verziji prilično su neugodni

Želite znati više o Avastu? Pročitajte našu recenziju ovdje.

Ako ti’tražite najbolji antivirusni softver za zaštitu od virusa do 2020. pogledajte naš pregled ovdje. Inače bi vas mogao zanimati zaštita vašeg iPhonea od zlonamjernog softvera. Ovdje možete provjeriti najbolje antivirusne programe za svoj iPhone.

Kako instalirati antivirusnu aplikaciju za Android

 1. Otvorite Google Play trgovinu.
 2. Potražite izabranu antivirusnu aplikaciju.
 3. Dodirnite instalaciju i pričekajte nekoliko sekundi da se aplikacija preuzme.
 4. Otvorite.
 5. Učitat će se vaše sučelje za odabir virusa.

Vrste mobilnih zlonamjernih softvera

Postoje razne prijetnje koje mogu duboko utjecati na vaš Android uređaj’performanse ili još gore ometaju vaše osobne podatke. Ispod možete vidjeti o čemu se radi i zašto vam je potrebna antivirusna aplikacija za Android.

Bankarstvo zlonamjernog softvera - Postoje različiti Trojanci koji mogu upasti u vaš Android uređaj, napravljeni posebno za prikupljanje vaših bankovnih podataka, uključujući prijave i lozinke.

Mobile Spyware - Ova vrsta zlonamjernog softvera ući će u vaš Android uređaj, obično nezapaženo i prikupljat će razne informacije, uključujući vašu lokaciju i lozinke. Možda ćete primijetiti da nešto nije u redu kad performanse vašeg uređaja počnu opadati. Do tada je prekasno. Zbog toga vam je potrebna jedna od naših najboljih antivirusnih aplikacija za Android kako biste zaštitili svoj Android.

Mobilni Ransomware - Hakeri će pokušati ukrasti korisničke podatke, uključujući dokumente, fotografije i videozapise, učinkovito kriptirajući vaše podatke i tražeći otkupninu kako bi je dobili natrag. Ako to odbijete, vaši se podaci često zaključavaju ili brišu, kako se više nikada ne bi vidjeli.

SMS Trojanci - Još jednom su hakeri postali pametniji tijekom godina, ovaj put uzrokujući potpuni haos na njihovom putu slanjem SMS-ova slučajnim korisnicima Android-a i podizanjem njihovih telefonskih računa.

MMS zlonamjerni softver - Dobivanje slučajnog MMS-a od nekoga koga don’Ne znam da su možda bili bezopasni u prošlosti, ali danas postoji šansa da MMS bude prepun zlonamjernog špijunskog softvera. Čak i ako ne otvorite MMS, učinci mogu biti opasni, dajući pristup vašem uređaju osobi koja je poslala MMS.

Mobilni adware - Svi mrze one neugodne oglase koji imaju tendenciju da se pojave prilikom surfanja Internetom, ali jeste li znali o malverzaciji? Ovo je zlonamjerni softver koji inficira vaš telefon ili tablet i omogućuje mu preuzimanje različitog adwarea koji će hakerima omogućiti da preuzmu vaše osobne podatke. Čak imaju mogućnost gledanja svakog vašeg poteza na telefonu i snimke zaslona zaporki.

Dakle, kako znati je li vaš telefon bio pod utjecajem bilo koje od tih sigurnosnih prijetnji? Postoji nekoliko poklona koji mogu upozoriti na sumnjive aktivnosti na Android uređaju, uključujući:

 • Spor servis
 • Vaše se aplikacije neprestano zatvaraju
 • Baterija vam se brzo troši
 • Zlonamjerni lažni skočni prozori
 • Nasumični skočni prozori
 • Neželjene instalacije aplikacija.

Naravno, ako preuzmete jednu od najboljih antivirusnih aplikacija za Android, ovo ne bi trebalo’ne može biti problem, jer će oni moći pregledavati i blokirati bilo koju od tih prijetnji.

Donja linija

S milijunima korisnika koji se odlučuju za korištenje Android operativnog uređaja nema sumnje da je ovo jedan od operativnih sustava koji su najosjetljiviji hakeri i opasni zlonamjerni softver. Ovome postoje mnogi nedostaci, uključujući dosadne oglase koji se neprestano iskaču, kao i razarajuće posljedice. Nitko ne želi njihove osobne podatke ukrasti i zadržati otkupninu ili ih natjerati za svoje bankovne podatke i isprazniti vaš bankovni račun.

Srećom, postoji jednostavno rješenje za zaštitu vašeg Android telefona ili tableta. Ulaganje u sjajan antivirus za vaš Android uređaj znači da će vaš telefon ili tablet biti bez zlonamjernog adwarea, trojanaca, špijunskog softvera i drugih prijetnji.

Za više informacija pročitajte naše najbolje antivirusne aplikacije za pregled mobilnih uređaja.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me