McAfee VS Norton: Antivirusna bitka

Prvi cyber-zločin navodno se zbio mnogo prije nego što je prvo računalo uopće izumljeno. Neki čak tvrde da je to moguće pratiti sve do 1820. godine i uništavanju prvih tkalačkih tkalačkih stakala. Većina se stručnjaka slaže, međutim, da se prvi distribuirani napad uskraćivanja usluge dogodio prije više od 30 godina, a prijetnja i opseg cyber kriminala su u porastu od tada. To’Stoga je malo čudo što i Norton i McAfee desetljećima proizvode antivirusni i drugi softver za cyber sigurnost..


Tehnologija se u međuvremenu brzo razvijala i procjena najboljeg antivirusnog proizvoda za vaše potrebe postaje sve zbunjujuća i izazovnija. Trebate li stvarno praćenje Dark Weba ili je dovoljan jednostavan vatrozid? Je li Norton’dodatna zaštita od krađe identiteta ponudit će bolju zaštitu od McAfee-a’s VPN? Saznajte odgovore na ova pitanja i još mnogo toga dok vidimo tko pobjeđuje u bitci McAfee-a protiv Nortona u ovom antivirusnom pregledu.

Zaštita Pobjednik
Gubitnik
cijena Pobjednik
Gubitnik
Značajke Gubitnik
Pobjednik
Upotrebljivost Pobjednik
Gubitnik
Korisnička podrška Gubitnik
Pobjednik
Privatnost Pobjednik
Gubitnik

U ovom članku

1. Instalacija i postavljanje

Odabir između Nortona ili McAfee-a težak je jer njihovi proizvodi sadrže mnogo istih značajki i djeluju koristeći sličnu tehnologiju otkrivanja. McAfee’s antivirusnim paketima potrebno je puno više memorije, dok Norton’s lagani proizvodi obično se preuzimaju za manje od 15 minuta. McAfee’Softver koji glasi resurse odvojit će dvostruko više i zahtijeva gotovo 10 MB tvrdog diska, u odnosu na Norton’s 3.4.

McAfee nije najlakši za preuzimanje i instaliranje antivirusnog softvera, posebno sa sustavom Windows 10 koji često dovodi do problema s kompatibilnošću i zahtijeva preuzimanje predinstalirajućeg alata i rad prije nego što započne postupak instalacije antivirusa..

Obje tvrtke pružaju detaljne upute i video tutorijale kako bi postupak instalacije bio gladak i jednostavan, ali na kraju dana, instaliranje Nortona je daleko jednostavniji proces. Naravno, vrijedi imati na umu da proizvod trebate instalirati samo jednom, dok ćete se na njegovu zaštitu oslanjati najmanje godinu dana. Je li bolje nego se odlučiti za Nortona’glađa instalacija ili grizenje zuba i podnošenje McAfeeja u nadi da svakodnevna zaštita nadoknađuje sporo postupke instalacije i postavljanja? Pročitajte i saznajte!

Pobjednik: Norton

2. Zaštita

Kad je u pitanju zaštita, jedan od najboljih načina za postizanje učinkovitosti proizvoda je laboratorijskim testovima i, prema rezultatima AV-Comparatives ranije ove godine, McAfee nadmašuje Norton na gotovo svim razinama. McAfee ne samo da će putem interneta prepoznati više potencijalnih prijetnji, već je i stopa otkrivanja izvan mreže veća. Jedino područje na kojem Norton postiže bolji rezultat je otkrivanje lažnih pozitivnih rezultata. Do toga dolazi kada antivirusni program označi bezopasnu aplikaciju ili datoteku kao potencijalno opasnu. Lažni pozitivni pozivi ometaju rad i čak mogu blokirati savršeno zvučan softver i sprječavati njegovo otvaranje.

Sjever’Zaštita je jako ovisna o oblaku pa je pobijedila’Neću vam pružiti istu razinu sigurnosti kao McAfee’radite izvan mreže. Nadalje, McAfee kreće u korak s vremenom i pruža specifičnu zaštitu društvenih medija što nije’t dostupan s Nortonom’s proizvodima. Rekavši to, Norton koristi neke napredne tehnike otkrivanja koje će vam pružiti pristojnu zaštitu čak i od napada bez ijednog dana. Na kraju dana, ipak, to’nije ništa više od tebe’ja bih dobio od McAfeea.

Jedino područje zaštite u kojem Norton ima prednost, jeste zaštita od krađe identiteta. Koristeći praćenje Dark Weba u suradnji s LifeLock tehnologijom, Norton nudi neke od najopsežnijih zaštita identiteta. Dakle, ako smatrate da su vaši osjetljivi podaci posebno ranjivi, ovo je možda prava opcija za vas. Ako ti’Međutim, nakon vrhunske generičke zaštite od svih cyber prijetnji, i pitajući se hoćete li se odlučiti za Nortona ili McAfeeja, ovo je definitivno naša najbolja preporuka.

Pobjednik: McAfee

3. Trošak

Iako se mnogi potrošači žale da su internetske sigurnosne jedinice precijenjene, većina ih dijeli vrlo slične strukture cijena, a ni Norton ni McAfee nisu iznimka od tog pravila. Obje tvrtke proizvode antivirusni softver početne razine koji nudi osnovnu zaštitu po reprezentativnoj cijeni, u slučaju Nortona i McAfeeja,’oko 39,99 USD godišnje. Jedna prednost koju Norton ima u odnosu na McAfee je ta što nudi mjesečne i godišnje pretplate, tako da potrošači imaju alternativu da plaćaju godišnju naknadu sve u jednom potezu.

McAfee je krenuo u suprotnom smjeru, nudeći klijentima snižene cijene ako se obavežu na dvogodišnju pretplatu. Za mnoge je to, međutim, zastrašujuće jer se cyber-sigurnost razvija tako brzo, da je teško predvidjeti hoće li zaštita koju McAfee danas nudi biti tako snažna i pouzdana dvije godine od danas. Na kraju dana, izbor je vaš i bez sumnje će utjecati vaša razina vjernosti marki.

Za razliku od suparnika AVG i Avast, i McAfee i Norton su odustali od besplatne verzije svoje antivirusne ponude. Umjesto toga, oni nude ekonomičnu zaštitu ulazne razine. Radeći od dna njihovih struktura cijena prema gore, mala je razlika između njih dvojice u pogledu cijene, čak su i njihovi vrhunski premium proizvodi tek neznatno različiti, s McAfee-om’s Ukupna zaštita koštala je 89,99 USD godišnje i Norton’s 360 s LifeLock Selectom, 99,99 USD godišnje.

Iako je malo što birati između njih dvoje kada je u pitanju cijena, McAfee’Neznatno jeftiniji premijski paket i višegodišnje opcije pretplate daju mu malu prednost, što ga čini pobjednikom u ovoj kategoriji našeg antivirusnog pregleda..

Pobjednik: McAfee

4. Funkcionalnost i značajke

Kada je u pitanju osnovna antivirusna zaštita i značajke u paketu s tim softverom za početnu razinu, malo je što razlikovati Nortona od McAfeea i obrnuto. Dok su i McAfee i Norton’s antivirusni paketi plus su kompatibilni s osobnim računalima i Macs-om, McAfee’s nudi zaštitu kućne mreže za neograničen broj uređaja, dok Norton’s dostupan je samo za jedan uređaj.

Za razliku od Nortona, McAfee’osnovni antivirusni softver ne’ne uključuje upravitelja lozinki, ali sadrži paket kako u alate za optimizaciju, tako i u zaštitu društvenih medija. Prelazak na dvije tvrtke’ premium paketima, McAfee se i dalje razlikuje nudeći zaštitu na neograničenim uređajima, dok Nortonovi korisnici moraju odabrati da plate određeni broj. Pored toga, proizvodi su vrlo slični, a oba nude dvosmjerni vatrozid, zaštitu identiteta, sigurno pregledavanje, roditeljski nadzor i upravitelja lozinki.

Kada razmatraju McAfee ili Norton, obojica pružaju dodatnu cyber sigurnost svojim VPN ponudama, ali McAfee’s VPN usluga Safe Connect dostupna je samo kao samostalan alat koji se može dodati na drugi paket, dok je Norton’s uključen je u svoje proizvode na najvišoj razini. Norton također uključuje zaštitu web kamera koja nedostaje McAfee-u’s line-up karakteristikama, što Nortonu daje prednost u ovoj kategoriji.

Pobjednik: Norton

5. Sučelje i upotrebljivost

Većina antivirusnih programa koristi slično korisničko sučelje s glavnim zaslonom koji ukazuje na status zaštite i gumbe na koje se može kliknuti, a korisnicima omogućuje trenutni pristup najvažnijim značajkama. Nortonovo sučelje je u najmanju ruku malo rijetko, ali navigacija je i izravna i logična. McAfee’s sučeljem treba malo više da se naviknemo, ali kad se uspostavi poznato to sigurno nije’t problem. U stvari, korištenje McAfee je ugodno iskustvo, posebno jer je redizajn, pa čak i najnaprednije postavke lako pronaći i prilagoditi.

Da bi se označio u ovoj kategoriji, softver mora biti prilagođen sustavu kao i korisniku te u tom pogledu McAfee lako nadmašuje Norton. Sjever’Proizvodi internetske sigurnosti poznati su po tome što šalju resurse i usporit će neke operativne sustave za gotovo 30%. Za usporedbu, McAfee’s proizvodima utječu na performanse samo za oko 15%, čineći ih daleko odgovornijim i lakšim za rad.

Dok je puna operacija Nortona’S ovim proizvodima korisnici trebaju kontrolirati postupak i na svojem sučelju aplikacije i na svom internetskom portalu, McAfee klijenti mogu obavljati gotovo svaku potrebnu funkciju bez napuštanja aplikacije za radnu površinu. Najnoviji proizvodi tvrtke McAfee ne samo da su brži, već je sučelje privlačnije i manje zbunjujuće nego u prethodnim verzijama. Alate je lako pronaći, a prilagodba se može dovršiti jednim klikom na gumb.

Smanjeni utjecaj na sustav, bešavna navigacija i opća upotrebljivost čine McAfee pobjednikom našeg odjeljka o upotrebljivosti.

Pobjednik: McAfee

6. Korisnička podrška

S obzirom na razinu sofisticiranosti prisutne u antivirusnoj tehnologiji, standard za korisničku podršku internetske sigurnosti, općenito, iznenađujuće je razočarajući. Premda najbolji VPN-ovi, pa čak i većina osrednjih, nude internetsku pomoć, podršku putem e-pošte i mogućnosti live chat-a, to su rijetki slučajevi u svijetu antivirusa jer nosorozi postaju u Africi..

Srećom, i McAfee i Norton pokušavali su ispraviti ovu situaciju, a Norton nudi dobro osmišljen odjeljak za internetsku podršku, chat uživo i oba sustava za podršku putem e-pošte i telefona. McAfee je također prilično impresivan sa sustavom mrežnih karata usmjerenim na složenije upite i prikladno pakiranim internetskim centrom znanja.

Iako obje tvrtke podržavaju forume zajednice, oni to ne čine’Ne gurajte ih zato što nude najbolju internetsku podršku kao što to čine neki njihovi rivali. Za mene je to presudno jer imam forumsku fobiju i tek moram pronaći onu u kojoj bih lako mogao doći do odgovora koji sam tražio. Koliko sam ja u mogućnosti kontaktirati predstavnika za korisničku podršku’Zabrinuto sam, najlakše rješenje, tako da mi uređaji poput chata uživo i sustava mrežnih karata zagrijavaju srce.

McAfee vs Norton je jaka konkurencija u pogledu društvenih medija i oba imaju jaku prisutnost i brzo reagiraju na poruke poslane putem platformi poput Facebooka i Twittera. Iako želimo čestitati i McAfeeju i Nortonu na njihovoj posvećenosti korisničkoj podršci, Norton’mogućnost live chat-a daje mu malu prednost i daje mu još jednu pobjedu.

Pobjednik: Norton

7. Privatnost

Kad je u pitanju kibernetička sigurnost, tu je’s jednostavno nema smisla imati proizvod koji vas čini ranjivijim praćenjem i dijeljenjem osjetljivih podataka s trećim stranama nego što ste bili bez zaštite. Zbog toga se mnogi okreću leđima besplatnim antivirusnim opcijama, poput onih koje pružaju AVG i Avast, a oba su se našla pod vatrom jer su pretjerano liberalna prema privatnosti svojih korisnika..

I Norton i McAfee uspjeli su ostati u središtu pozornosti kada je riječ o pitanjima privatnosti, ali to ne znači da ne prikupljaju i ne dijele korisničke podatke. Nažalost, prikupljanje podataka je neophodno zlo kada je riječ o kibernetičkim prijetnjama i tvrtka s najvećom zbirkom podataka koja se odnosi na viruse, malware i druge opasnosti vjerojatno će biti ona koja pruža najsigurniju zaštitu.

Iako ni Norton ni McAfee nisu potpuno škripavi, puno je lakše to saznati čitanjem McAfee-a’dobro organiziranu politiku privatnosti od čitanja Nortona’s kaotičnim. McAfee’s politika je podijeljena na odjeljke koji se bave određenim ključnim točkama, poput "Koje vrste informacija prikupljamo?" i "S kime dijelimo osobne podatke?" Dok se Nortonova politika privatnosti bavi istim pitanjima, to je zajednička sve zajedno i ostavlja korisniku da se kreće kroz sitni tisak u potrazi za vitalnim statistikama.

Na kraju dana, obje tvrtke imaju slična pravila kada je u pitanju privatnost korisnika, ali McAfee pobjeđuje jednostavno zato što te informacije predstavlja na čitljiviji i pristupačniji način.

Pobjednik: McAfee

Ukupni pobjednik: McAfee

Razlikovanje između razine zaštite i sigurnosti koju dobivate od McAfee-a protiv Nortona ne znači podvig, a bilo koji od ovih tehnoloških titana dat će vam višeslojnu obranu koja će se boriti protiv zlonamjernog softvera, ransomwarea, phishing napada i mnoštva drugih potencijalnih cyber prijetnji. Dok je Norton’s identitetom je zaštita identiteta drugačija, McAfee nudi bolju zaštitu na svim stranama i glatko korisničko iskustvo.

Strukture cijena gotovo su identične, ali Norton’Utjecaj na resurse sustava mnogo je veći, što otežava rad. Iako McAfee treba raditi na svom postupku instalacije, jednom kada je navigacija pokrenuta i pokrenuta navigacija je laka i prilagoditi povjetarac. Slično tome, McAfee se odlikuje kada je riječ o višestrukoj sigurnosti i jednostavnosti uporabe, što mu daje malu, ali uočljivu prednost.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me