Нортон Антивирус вс Тотал АВ

Антивирусни софтвер неопходан је за заштиту рачунара и паметног телефона од злонамерних вируса, попут малвера и шпијунског софтвера. Са десетинама антивирусних софтверских опција, како можете бити сигурни да сте одабрали онај који’баш за тебе? Прочитајте даље како бисте сазнали зашто топло препоручујемо ТоталАВ за све ваше антивирусне потребе.


Да бисмо вам помогли да одлучите који антивирусни софтвер набавити, наши технички стручњаци пажљиво су анализирали и тестирали сва главна антивирусна софтверска решења, а ми’супротставили смо два најпоузданија и најпопуларнија пружаоца услуга у индустрији: Нортон вс ТоталАВ.

Различити антивирусни софтвер може се увелике разликовати у погледу функција, нивоа сигурности, заштите прегледавања, побољшања перформанси, управљања датотекама, корисничке услуге и цене, тако да’Важно је да сваки од њих проверите пре него што одаберете.

Нортон Антивирус стар је готово колико и интернет; основан је 1991. године и у власништву је Симантеца. У почетку је Нортон продат на дискети и нудио је основну заштиту од вируса за Мацинтосх рачунаре. То’је од еволуције и сада користи врхунски софтвер за заштиту вашег уређаја од цибер злочина и вируса..

Супротно томе, ТоталАВ је потпуно нови производ, издат је тек прошле године. Међутим, то’брзо је стекао признање као врхунско антивирусно софтверско решење, заштиту лозинком и ВПН провајдер.

Заштита Кравата
Кравата
Карактеристике Губитник
Победник
Кориснички интерфејс Губитник
Победник
Подршка муштеријама Кравата
Кравата
Цене Губитник
Победник

У овом чланку

Заштита

Заштита од вируса најважнија је компонента коју смо разматрали приликом контраста ТоталАВ-а против Нортона. Учинковитост софтвера у борби против злонамјерног софтвера и других облика цибер напада кључни је аспект било ког антивирусног рјешења. Неке од многих претњи са којима се суочавају рачунари укључују:

  • Злонамерни софтвер - датотеке обложене вирусом које могу и након тога изазвати пустош’поново инсталиран. Вируси могу заразити датотеке и програме на вашем рачунару извршним подацима, што датотеку може обрисати или спречити њен рад.
  • Шпијунски софтвер - софтвер који може екстраполирати податке са вашег рачунара, укључујући осетљиве и поверљиве податке, као и банкарске детаље.
  • Рансомваре - софтвер који може да кодира ваше датотеке и спречи вам приступ, осим ако се откупнина не плати.

Нортон користи потпис и хеуристичко скенирање који упоређују датотеку’с код за кодове сачуване у антивирусним програмима’ база података. Ако скенирање открије вирус, то ће спречити да се датотека инсталира на ваш рачунар. Такође користи а “ТруСцан Проактивно скенирање претњи” што може зауставити већ започети процес да зарази ваш уређај. Нортон такође користи заштитни зид пуне размере да спречи упад у вашу кућну мрежу.

ТоталАВ такође може да скенира ваш рачунар на постојеће претње и елиминише све које су пронађене.

Карактеристике

Следеће карактеристике су саставни део ефикасног антивируса:

Утицај: И Нортон и ТоталАВ периодично ће скенирати рачунар ради постојећих претњи. У оба програма скенирање се покреће у позадини и не би требало’не ометате употребу или перформансе уређаја. Можете ручно да одлучите колико често желите да скенирате рачунар конфигурацијом поставки. Једном када конфигуришете поставке, скенирања ће се покренути и завршити аутоматски.

Ажурирања: Нортон се може бесплатно ажурирати на најновију верзију ако имате активну претплату. Нортон можете да ажурирате тако што ћете се пријавити на свој Нортон налог, а бићете обавештени кад год буде доступно ажурирање. Слично томе, претплатници на ТоталАВ могу бесплатно да се ажурирају на најновију верзију преузимањем са веб локације.

Родитељска контрола: Већина антивирусних софтверских пакета укључује родитељски надзор. То омогућава родитељима да ограниче своју децу’Коришћење интернета и спречавање приступа непримереном материјалу. Нортон нуди родитељску контролу која вам омогућава да пратите своју децу’с веб активностима, штите своје податке и управљају колико дуго проводе на мрежи. Исто тако, ТоталАВ омогућава родитељима да у потпуности контролишу своју децу’коришћење Интернета.

Заштита идентитета и приватности: Крађа идентитета на мрежи постаје све више забрињавајућа. ТоталАВ укључује ВПН у свој софтверски пакет који вам може осигурати да останете анонимни приликом прегледавања веба. Поред тога, софтвер за заштитни зид може заштитити ваше податке спречавањем покушаја хакирања. Нортон је удружен са ЛифеЛоцк-ом, који је софтвер намењен заштити идентитета. ЛифеЛоцк може да надгледа све ваше мрежне налоге и обавести вас ако неко покуша да се инфилтрира у њих. Основни Нортонови планови укључују Нортон Идентити Сафе који вам помаже да креирате сигурне лозинке и сигурно их чувате на свом уређају.

Побољшавање перформанси: ТоталАВ софтвер може побољшати ваше укупне рачунарске перформансе препознавањем и исправљањем свих проблема везаних за брзину. Нортон такође нуди софтвер за подешавање рачунара, међутим’продаје се одвојено и бр’т део антивирусног пакета.

Управљање датотекама: Вируси нису’т једина ствар која прети твојим досијеима. Понекад можете нехотице обрисати важну датотеку; ТоталАВ укључује сигурносне копије и могућности враћања који могу осигурати да ваше датотеке буду дон’не изгубите се, чак и ако вам је чврсти диск уништен. Нортон такође обезбеђује сигурно складиштење, али долази само са Премиум планом.

Кориснички интерфејс

Када смо упоређивали Нортон са ТоталАВ-ом, осигурали смо да истражимо корисничке интерфејсе. И Нортон и ТоталАВ имају изузетно једноставну навигацију на инструментним плочама; разни сервиси се лако налазе, подешавања су лако подесива, а релевантна обавештења су јасно приказана.

Постоји неколико суптилних разлика између ова два, док ТоталАВ пружа врло једноставну корисничку контролну таблу, Нортонова верзија је нешто флексибилнија и корисници ће можда сматрати мало сложенијим. Уз то, не би требало да имате проблема с навигацијом између сервиса и поставки са било којим интерфејсом.

Кориснички сервис

И Нортон и ТоталАВ нуде 24/7 корисничку услугу. Да бисте ступили у контакт са ТоталАВ-ом, можете користити ливе цхат, послати е-пошту или телефон. Представници врло брзо реагују и када смо их контактирали, били су корисни и поуздани.

Исто тако, Нортон нуди 24/7 подршку; можете да разговарате уживо путем веб странице (на шта сте одговорили у року од неколико минута када смо то урадили) или користите локални телефонски број да бисте разговарали са агентом. И Нортон и ТоталАВ имају налоге на друштвеним мрежама, који се такође могу користити за контактирање подршке.

Цене

Нортон:

План: Основни Стандардно Делуке Премиум
Трошак годишње: $ 29,99 $ 39,99 $ 49,99 54,99 УСД

Ето’с суштинска разлика између сваког плана, на пример, само делуке или премиум планови подржавају више уређаја, а основни план нема гаранцију поврата новца, фиревалл или подршку 24/7.

ТоталАВ:

ТоталАВ’цијене су издашније за основни план, са неким додатним плаћеним могућностима.

  • 19,95 УСД годишње
  • Побољшани фиревалл + једнократно плаћање 19 УСД
  • Појачање система + једнократно плаћање 19 УСД

Укључује 30-дневну гаранцију поврата новца.

Наш победник је Тотал АВ

Можда ћете се изненадити кад то чујете, али више волимо потпуно ново ТоталАВ преко антивируса ветерана Нортон. Кад је у питању заштита од вируса тамо’мала разлика између њих.

Нортон је сигурно бољи и дефинитивно садржи више функција; међутим, већина Нортона’врхунске карактеристике нису’Не укључује се у мање скупе планове, тако да ако желите цео асортиман Нортона’Услуге могу бити прилично скупе. Супротно томе, ТоталАВ може имати мање карактеристика и мању репутацију, али једноставност његових планова цена подразумева да га уопште преферирамо.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me