МцАфее ВС Касперски: Антивирусна битка


Међусобни дуели (хеад-то-хеад): Касперски вс Мцафее

Они који се баве технологијом биће свесни претњи које вребају на интернету. Прегледавање непознатих локација може оставити и ваш рачунар и мрежу широм отвореним за бројне злонамјерне претње и цибер-криминале. То’с врло је стварно питање које на срећу има решење у облику антивирусног софтвера. Интернет безбедност је конкурентно тржиште и око ње постоје бројне производе који се могу похвалити одличним карактеристикама. Два највећа имена су МцАфее Антивирус и Касперски Антивирус који пружају импресивне карактеристике и конкурентне цене.


У овом водичу смо се поставили две компаније: МцАфее вс Касперски. Погледаћемо два производа и истражити разлике између њих, сагледавајући предности и недостатке. Ко ће доћи до броја 1 у нашем водичу Касперски вс МцАфее? Наставите читати да бисте сазнали ко нуди најбољи антивирусни софтвер…

Трошак Губитник
Победник
Кориснички интерфејс Губитник
Победник
Подршка муштеријама Победник
Губитник
Додатне функције & Додаци Губитник
Победник
Приватност & Сигурност Победник
Губитник
Функционалност Победник
Губитник
Перформансе & Заштитни протоколи Победник
Губитник

Трошак

Људи имају тенденцију да сечу углове када је у питању безбедност интернета и са многим бесплатним производима на тржишту’лако је разумети зашто нико не жели да плати антивирусни софтвер. Али бесплатно’увек најбоље. Ако користите бесплатни софтвер, то је’вероватно ће вам недостајати бројне додатне функције и можемо вам гарантовати да сте победили’Нећу добити најбољу услугу тамо. Нажалост, најбоље ствари у животу нису бесплатне и то укључује интернет безбедносне пакете! Пакети имају тенденцију да се прилично радикално разликују када је у питању цена, а МцАфее и Касперски се могу наћи у делу средње класе на тржишту. Оба антивирусна производа пружају низ различитих пакета који су погодни за бројне клијенте. Поред производа за кућну употребу, обојица нуде и конкурентне пакете и за мала предузећа.

МцАфее нуди низ пакета који почињу од само 55 долара годишње до приближно 112 долара годишње. Јефтинији пакети штите само један рачунар или лаптоп док ће други скупљи претплати заштитити до 10 рачунара или лаптопа - што га чини идеалним за мала предузећа.

Касперски нуди јефтиније пакете за кућне кориснике, од само 28 до 34 долара. Они такође редовно покрећу понуде - од тренутка писања понуде нудили су 30% попуста на све претплатне пакете. Касперски се попео на врхове кад је дошао до главе са МцАфеејем у борби за најбољу цену.

Победник: Касперски

Кориснички интерфејс

Поред карактеристика и трошкова, једна од најважнијих ствари која привлачи купце је интерфејс. Комплицирано корисничко сучеље није само неугодно, већ и то’и одлагање такође. Сви добро реагирамо на симпатичан, чист и једноставан за употребу интерфејс који је једноставан за навигацију. Па како се МцАфее упоређује са Касперским када је у питању његов кориснички интерфејс?

На првом степену’Важно је да будете у могућности да се крећете по веб локацијама како би потенцијални купци могли јасно да читају доступне функције и знају шта потенцијално купују.

На веб локацији МцАфее постоји једноставна веб локација до које се лако може кретати. Производи су изложени у једноставној мрежи са кликовним везама које купцу пружају додатне информације о понуђеним функцијама и услугама. Касперски је био још импресивнији са својим изгледом веб страница и има чисту белу страницу са својим производима јасно наведеним поред њихових карактеристика и цена. Открили смо да су једном када су производи купљени, употребљивост била једноставна и за Касперски и за МцАфее, чистих једноставних дизајна и једноставних функција по којима чак и технофоби могу да се крећу. Био је блиски позив када смо одлучивали који ће имати најбољи кориснички интерфејс, али Касперски је тако помало победио МцАфее својом супер чистом веб страницом.

Победник: Касперски

Подршка муштеријама

Корисничка подршка је све. Нарочито када је реч о конкурентном тржишту интернет безбедности. Па како је Касперски упоредио МцАфее с корисничком подршком?

МцАфее има наменску страницу за подршку са бројним различитим опцијама да би купци добили помоћ и помоћ. Када кликнете на страницу, приказаће вам се трака за претрагу на којој можете потражити страницу за подршку за одређени упит. Ако на ваше питање још увек нема одговора, доле је неколико одељка где можете да пређете на одређене странице како бисте могли да претражите базу знања или да питате заједницу. Постоји Виртуални асистент за вођена решења која нуде детаљну помоћ са свим МцАфее производима. ако ти’и даље имате проблема, можете контактирати тим за подршку путем интернетског цхат-а и наменске телефонске линије, које су обје услуге 24/7. Оно што нам се заиста свидјело је у томе што су дали предвиђено време чекања за хитне упите. Подршка је доступна и путем друштвених медија.

Уз Касперски такође је на располагању велика подршка, али корисничко сучеље је мало збуњујуће па може бити тешко да сами пронађете одговор на своја питања. Помоћ можете добити на страници за подршку која је подељена у три одељка: Подршка за кућу, Подршка за пословање и Алат за борбу против вируса. & Услуге. Овде можете приступити бази знања за чланке и видео снимке са упутама. Постоји и могућност да затражите заједницу, добијете интернетску помоћ путем ливе цхат-а, поднесете захтев или назовете подршку од петка до петка, од 17. до 30.30. Открили смо да страница за подршку није била’чист и нимало лако за навигацију. Из тог разлога, МцАфее је освојио ову секцију.

Победник: МцАфее

Додатне функције & Додаци

ако ти’икад користили бесплатни антивирусни софтвер бићете добро свесни да су њихове функције прилично ограничене. Уз већа имена као што су Касперски и МцАфее, ви’увек ћете добити више функција као и ви’плаћате комплетну услугу. Плаћање антивирусног софтвера увек ће вам пружити бољу заштиту на мрежи. И Касперски и МцАфее привлаче купце нудећи широк спектар стандардних функција, али ко је бољи када су у питању додатне функције и додаци?

Касперски нуди бесплатан алат на својој страници за преузимање с пуно додатних функција од софтвера за управљање лозинком и алата за уклањање вируса до функције која је дизајнирана како би вашу децу био безбедан на мрежи. Додатне функције које нуди МцАфее углавном су део плаћених претплата. Међутим, постоји неколико бесплатних алата који су корисни, попут функције бесплатног скенирања вируса, али услуга уклањања вируса доноси додатне трошкове. Генерално, били смо импресионирани Касперским’с бесплатним функцијама и зато смо их ми прогласили победником ове секције.

Победник: Касперски

Приватност & Сигурност

Када је ријеч о сигурности и приватности, може се очекивати да компаније које пружају заштиту интернета такође штите своје купце’ приватност. У Касперском’У политици приватности они јасно наводе које податке обрађују и на који начин користе те податке. Они такође имају засебну антикорупцијску политику која се фокусира на етичко понашање компаније и запослених. Ова додатна политика вероватно је одговор на недавну полемику где је Одељење за унутрашњу безбедност истраживало Касперског јер се сматрало да Руси користе компанију’с производима за приступ државним информацијама. МцАфее политика приватности је мало стандарднија, пружа информације о томе који се подаци чувају и како се користе.

Победник: МцАфее

Функционалност

Касперски’Основни антивирусни пакет је прилично ограничавајући јер штити само рачунаре и рачунаре’није погодан за Мац и мобилне уређаје. Ако тражите производ који ће радити на више уређаја, мораћете да надоградите на свеобухватнији Интернет Сецурити пакет или Тотал Сецурити пакет за неколико додатних долара. Ови производи раде на више уређаја и пружају велики број додатних функција. Производи се лако преузимају и када се једном инсталирају крећу се са заштитом података.

За поређење, МцАфее’Пакети за антивирусну претплату покривају све уређаје у једном производу и укључују функције које вас штите од вируса и злонамерног малвера, као и шифрирајуће датотеке које се чувају на Виндовс рачунарима и помажу вам да задржите лозинке на месту са наменским управитељем лозинки.

Победник: МцАфее

Перформансе & Заштитни протоколи

Заштитни протоколи су оно што раздваја изванредне производе од осредњих. Они су битан елемент у вашој сигурности и сурфању у цибер простору. Касперски чини највиши степен када је у питању антивирусно скенирање, а потпуно скенирање одузима знатно мање времена за довршавање него многи други на тржишту. Иако МцАфее пружа свеобухватно скенирање, није познато да они имају најбрже скенирање. И Касперски и МцАфее напредују када је у питању безбедност и непрестано гледају на најновије претње на мрежи. МцАфее је толико самоуверен да може открити и уклонити вирусе да нуди гаранцију поврата новца. Касперски, с друге стране, често може успети са постојећим претњама због злонамјерног софтвера, јер их често не може открити.

Победник: МцАфее

Укупни победник: МцАфее

И Касперски и МцАфее нуде супер поуздану антивирусну заштиту за ваше уређаје. Када су у питању напредне функције, овде се обоје подижу, уз свеобухватне планове који нуде додатке као што су породична заштита, цросс-платформа, заштита више уређаја, шифровано складиштење и још много тога. Касперски’корисничко сучеље је мало нејасно и његови планови нису’Толико флексибилан, јер основни пакет не пружа заштиту за Мац рачунаре или мобилне уређаје, док МцАфее пружа леп чист кориснички интерфејс и пуно различитих пакета.

Укупни победник у нашем прегледу Касперски вс МцАфее је МцАфее. Овај производ препоручујемо за појединце и домаћинства са породицама са више уређаја, јер пружа најбоље претплатничке пакете са најсигурнијим, свеобухватнијим карактеристикама.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me