Касперски Вс Нортон – Поређење врхунских антивируса

У високо конкурентном и брзо развијајућем се свету Интернет сигурности, Нортон Антивирус и Касперски Антивирус су оставили велики утисак. Уз опсежне карактеристике и конкурентне цене, избор између ова два сјајна производа је тежак.


Међутим, ми истражујемо разлике између два производа у овом чланку. Проучавамо бројне предности и недостатке Нортон Антивирус-а и Касперски-а и директно упоређујемо два антивирусна и интернетска гиганта сигурности на више фронтова..

Овај водич ће вам на крају омогућити да одлучите која је најбоља антивирусна услуга за ваше индивидуалне потребе, мада ми гледамо Нортон уопште испред.

КасперскиНортон
Трошак Губитник Победник
Кориснички интерфејс Губитник Победник
Подршка муштеријама Губитник Победник
Карактеристике Победник Губитник
Приватност Губитник Победник
Функционалност Губитник Победник
Перформансе и заштита Кравата Кравата
Укупно Нортон

1. Трошак

Једно од најважнијих разматрања за већину људи приликом куповине антивирусног софтвера је трошак. Пакети Интернет сигурности могу варирати од бесплатних до преко 12 УСД месечно. То’с широким распоном када се појача преко годину дана.

И Нортон и Касперски стоје у средишњем дијелу тржишта у погледу трошкова, с тим да обје компаније нуде различите пакете усмјерене на потребе широког спектра клијената. Поред производа за кућну употребу, обе компаније нуде и конкурентне пакете за мала предузећа.

Резиме цена

  • Нортон: Ниже 32,99 УСД - 1 година
  • Касперски: Ниже 39,95 долара - 1 година

Стартер производ који нуди Нортон основни је облик антивирусне заштите која обећава заштиту вашег уређаја од комплетног спектра онлајн претњи, од шпијунског софтвера до вируса. Овај стандардни пакет такође чува ваше личне активности путем Интернета управо онако како ви желите - приватне. Тако сигурни у своје производе, Нортон чак нуди поврат новца уколико се ваш уређај зарази док је под њиховом заштитом. Овај пакет се оглашава у износу од 32,99 УСД за годину.

Нортонов стандардни производ на нивоу улазног нивоа, у поређењу са Касперским, изгледа нешто јефтиније. Основна цена је 32,99 УСД за прву годину у односу на Касперскијевих 39,95 УСД.

Укупни победник: Нортон

2. Кориснички интерфејс

Док рачунарски гејкови могу уживати у загонетки преко сложеног корисничког интерфејса, већина нас више воли једноставне навигације, шарене екране који рад са програмом чине више задовољство него тестом нашег интелекта и рачунарске стручности. Многе интернетске сигурносне службе промијениле су свој дизајн како би их учиниле привлачнијима, поготово што је антивирусни софтвер порастао као одговор на све већи ниво цибер-криминала..

Нортон и Касперски представљају своје производе користећи основни дизајн мреже који поједностављује навигацију и графички приказује сваки производ’има карактеристике чисто. Употребљивост производа је импресивна, а дизајни су довољно једноставни да их схвате чак и најмање техничке снаге.

Избор између два конкурента у овом погледу је изазован, мада Нортон само чистом Касперскиом доводи на пост својим чистим, белим екраном и поједностављеним језиком.

Укупни победник: Нортон

3. Корисничка подршка

Будући да је интернет сигурност тренутно конкурентно и врхунско поље, већина компанија које нуде антивирусне и ВПН услуге налазе се у врху њихове игре када је у питању корисничка подршка. И Нортон и Касперски нуде свеобухватне секције ФАК-а на својим веб локацијама које покривају теме попут преузимања производа и општих проблема са решавањем проблема.

Касперски’Додатни ресурсни центар је упоредив са Нортоном’Интернет центар за сигурност, који нуди детаљне чланке о најновијим кретањима на терену и најновијим пријетњама цибер-сигурности. Нортон, међутим, прелази додатну миљу у пружању форума у ​​заједници на којем корисници могу делити корисне информације. На примјер, како уклонити најновије вирусе и сигурносне преваре.

Подршка путем интернета Касперски 24/7 доступна је свима, без обзира да ли већ имају рачун у компанији или не. Нортон’Интернет подршка делује мало другачије, а корисници се претплаћују на услугу у складу са својим потребама. Рекавши то, Нортон нуди дубинску техничку подршку путем ове услуге која их разликује од њихових ривала.

У погледу друштвених медија који пружају корисничку подршку, и једно и друго се подударају. И Нортон и Касперски имају закрчене ИоуТубе канале на којима објављују импресивне видео записе наглашавајући онлине ризике који прете свим корисницима интернета, док се баве проблемима као што су сигурност битцоина и непробојно хостинг. Слично томе, обе компаније одржавају релевантне и привлачне странице и на Твиттеру и на Фацебооку, брзо реагујући на прегледе и упите купаца..

С обзиром на то колико су игралишта једнака’Тешко је изабрати победника у овој одређеној категорији, али Нортон успева да се провуче напред својом темељном подршком на мрежи и импресивним форумом у заједници.

Укупни победник: Нортон

4. Додатне функције и додаци

Иако је на располагању неки бесплатни антивирусни софтвер, када је реч о овим врстама производа, корисници заиста добијају оно што плаћају. Због тога избор Нортона или Касперског може вам пружити мир и приватност на мрежи. Ипак, једном кад’регистровали сте се за један од ових антивирусних програма, обе компаније су спремне засладити посао додатним додацима и бесплатним додатним функцијама.

Касперски’Одељак бесплатних алата на страници за преузимање преузима низ додатних функција, од заштите од злонамерног софтвера до сигурног прегледача који вам даје додатни слој заштите за ваше путовање у кибернетски простор. Можете чак и да преузмете алатку за уклањање вируса или спасилачки диск који ће вам омогућити да свој ПЦ или Мац вратите у исправном стању, а да при томе не покренете огромне рачуне са локалном ИТ компанијом.

Нортон’Распон бесплатних алата је мало ограниченији и знатно тежи за навигацију. Ипак, на располагању су им прилично згодне функције, укључујући бесплатан алат за закључавање апликација који може помоћи у заштити личних података и података, пружа родитељску контролу тако да можете заштитити своју децу и омогућава да ваш уређај навуче додатни кабаницу за сигурност уколико то буде бити изгубљени или украдени.

Друга два бесплатна алата које нуди Нортон сигурна су опција претраживања која вам даје аутоматску оцену за сваки од резултата претраге и помаже вам да избегнете заражене веб локације током прегледавања. Други алат је практична услуга чишћења која ће у најкраћем року добити облик вашег уређаја, а истовремено уклања податке из мрежних реклама.

На крају, Касперски ову категорију добија са лакоћом.

Укупни победник: Касперски

5. Приватност и сигурност

С обзиром да свака компанија која послује у домену интернет безбедности стално разматра сигурносне ризике и настоји да заштити своје клијенте’ приватност, њихове сопствене политике приватности и сигурносне карактеристике требале би бити на врху. Чини се да Касперски овај аспект озбиљно схвата, који садржи и стандардну политику приватности и антикорупцијску политику на свом вебсајту.

Иако је њихова политика приватности првенствено усмерена на заштиту купца, антикорупциона политика више се бави етичким понашањем компаније и њених запослених. Ово је охрабрујући и необичан додатак, посебно у светлу недавних контроверзи око компаније. Касперски је био под јаким надзором након што је Министарство за унутрашњу безбедност поставило забринутост око Руса који користе Касперски производе за приступ владиним информацијама.

Нортон је избегао такву контролу и чак је увео нови ниво заштите својим производом Нортон Цоре, који је дизајниран да заштити дом на нивоу рутера. У складу с таквим напретком, Нортон има једну од најопсежнијих и најприкладнијих правила о приватности у сајбер-простору, са додацима који се могу преузети на пет различитих језика.

Организован у одељке са графиком да разбије текст, Нортон’Смерница о приватности користи једноставна објашњења за преношење посвећености безбедности корисника и разне специфичне опције контаката које су доступне у зависности од производа или проблема.

Нортон се још једном доказује као лидер на тржишту у том погледу и надмашује Касперски.

Укупни победник: Нортон

6. Функционалност

Касперски’с антивирусним софтвером иде дуг пут да заштити свој рачунар, али ако јесте’надате се да ћете свој Мац или Андроид заштитити под заштитним штитом’Бићу разочарани. За разлику од већине компанија које се баве заштитом интернета, укључујући Нортон, које су креирале прилагодљиве производе на више платформи који раде ефикасно на иОС-у као и ПЦ, Касперски’с антивирусним програмом доступан је само за ПЦ, ограничавајући његове могућности и потенцијалне кориснике.

Ово никако није једини недостатак Касперски производа и, иако ће њихов антивирусни пакет заштитити потрошача од вируса и других претњи кибернетичком сигурношћу, добити приступ другим функцијама, као што су родитељска контрола и управљање лозинком, Касперски клијенти морају надоградњу на један од њихових свеобухватнијих безбедносних производа.

Поређења ради, Нортон’антивирусни софтвер је далекосежнији, обухватајући све, од финансијске заштите до родитељског надзора.

Процењујући карактеристике наших ривалских пакета, њихова компаративна вредност за новац постаје очигледнија. Док Касперски нуди све функције које Нортон има на располагању у својим безбедносним пакетима за интернет, потрошач ће на крају платити исту цену за мање функција. Да би добио приступ алаткама попут родитељског надзора или заштите лозинком, клијент Касперски мора да надогради на свој пакет Тотал Сецурити по цени од 39,99 УСД годишње - 10 долара више од Нортона’најбоља цена.

Имајући у виду ограниченост без икаквих функционалности на осталим платформама Касперског, Нортон је овде јасни победник.

Укупни победник: Нортон

7. Протоколи перформанси и заштите

Спуштајући се на дебело мршавину у погледу перформанси, заштитни протоколи које користе Касперски и Нортон су својствени њиховој способности да ефикасно и сигурно делују. Иако Нортон има неке од најбољих стопа заштите, његов капацитет за препознавање и блокирање потенцијалних претњи од злонамјерног софтвера је помало лош у поређењу са Касперским’с. Рекавши то, Касперски се мало колеба када је у питању откривање потенцијално штетних УРЛ адреса.

У погледу времена скенирања, Касперски осваја руке, а потпуно скенирање треба мање од половине времена исте операције која се изводи на Нортону. Поред тога, Нортон тежи да успори ваш уређај у целини, посебно ако ви’поново радите на старијем систему.

Оба конкурента су стално у потрази за најновијим безбедносним претњама на мрежи и, док обојица нуде свеобухватну заштиту од познатих ризика када се појави нова опасност, обоје доживе неко време пре него што гарантују заштиту.

Чини се да је Нортон прилично критикован због своје тенденције да оставља на месту одређени адвер и друге претње које ће Касперски уклонити. Рекавши то, ако је ваш уређај високо инфициран, Нортон би могао да га спаси, посебно коришћењем њихове бесплатне службе спасавања, док је Касперски примећен да лети. Слично томе, Касперски често не дотиче постојеће проблеме или претње од злонамјерног софтвера.

Ово је блиско и, да будем искрена, оба производа откривају пропорционално упоредиве предности и недостатке, па отуда зашто ова категорија нема победника.

Укупни победник: Тие

Закључак

Иако и Касперски и Нортон нуде поуздане антивирусне програме, Нортон’с прелази додатну миљу у смислу укључивања напредних функција као што су заштита лозинком и прилагодљиви родитељски надзор. Са више функција које су доступне за мање новца, Нортон се претвара у предност у овом мечу. Међутим, Нортон није’У потпуности без његових грешака и неки даљи развој њихових функција уклањања злонамерног софтвера и адвареа знатно би побољшао њихов производ.

Ограничени капацитет Касперског’Чини се да антивирусни софтвер потиче потрошаче да се одлуче за виши премијски пакет због чега се осећају као да вас притиска да раздвојите са што више новца. Нортон нуди много свеобухватнију услугу заштите по нешто сниженој цијени и на начин који то не чини’не остављате потрошачу осећај као да они’одлучили смо се за другог најбољег.

Иако обе компаније пружају одличну корисничку подршку, Нортон поново успева да изађе испред свог корисничког форума, док се, у погледу приватности, Нортон етаблирао као заиста међународна компанија, објављујући допуне о политици приватности на пет различитих језика.

Док и Касперски и Нортон раде сјајан посао у испуњавању својих антивирусних потреба, Касперски је нешто бољи од Нортона. То је зато што нуди корисницима више безбедносних функција, као и супериорну заштиту од злонамерног софтвера.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me